Känslofyllt bibeldrama på meänkieli och svenska – Josefin tarina

Josef berättar om sin dröm Bosse spelar och sjunger Ensemblen avslutar
Solskensvänner i bygden är namnet på ett samarbetsprojekt mellan Svenska kyrkan och Övertorneå kommun. Torsdag 22 oktober gjorde ensemblen Solskensvännerna ett mycket fint premiärframförande av Josefin tarina, ett bibeldrama utifrån bibelns berättelse om Josef och hans bröder. Dramat framförs på meänkieli och svenska och är skrivet av språk- och kulturpedagog Sari Oja.

Solskensvännerna i bygden oon Ruottin kirkon ja Övertorneån kunnan yhteistyöprojekti. Tuorestaina 22. oktuuperia oli Josefin tarinalla fiini premiääri.
Josefin tarina oon draama meänkielelä ja ruottiksi jonka kieli- ja kulttuuripedagoogi Sari Oja oon kirjottanu raamatun kertomuksesta Josef ja hänen veljet.

Bosse spelar och sjungerMed på scenen fanns Maria Andersson, Kent Molin, Maria Lehto, Sven-Erik Härmä, Malin Wälivaara, Åsa Rautila, Barbro Juntti, Sari Oja, Göran Ruisniemi, Anki Wasslén och Peter Outinen. Dramat ackompanjerades vackert med psalmer på meänkieli framförda av musikern Bosse Lindberg.

Myötä seenilä olit Maria Andersson, Kent Molin, Maria Lehto, Sven-Erik Härmä, Malin Wälivaara, Åsa Rautila, Barbro Juntti, Sari Oja, Göran Ruisniemi, Anki Wasslén och Peter Outinen.
Muusikko Bosse Lindberg hoiti musiikin ja esitti kauhniisti virsiä meänkielelä.
(Klicka på bilderna för förstoring.)

2015-11-12
Stig Lundmark